Om Dust and Boots

Vi har base i Eswatini (tidligere Swaziland), hvor vores hovedkontor ligger i den skønne Ezulwini Dal i hjertet af det smukke kongedømme.
Dust and Boots er et 100% danskejet rejseselskab, der fokuserer udelukkende på uforglemmelige vandreferier og oplevelser i det Sydlige Afrika. Vores rejser udføres efter højeste standard og er af eksklusiv og anderledes karakter. Med små grupper (2-8 gæster), fokus på detaljer og oplevelser man ikke finder andre steder, skiller vi os ud fra andre rejseselskaber. Vi tør godt love, at vi har de absolut bedste rejser til Eswatini (tidligere Swaziland), som er vores ekspertiseområde. Vi stræber efter at alle vores rejser efterlader varige minder, der vil følge vores gæster livet igennem. Afrika er noget helt særligt, og det skal opleves med et særligt rejseselskab.

Vi tilbyder i øjeblikket rejser til Eswatini (tidligere Swaziland) og Sydafrika (Området i og omkring Krüger National Park). Vi gør en dyd ud af at holde fingeren på pulsen og udvikle nye ruter og rejser, der kunne være spændende for vores gæster.
Vi har vandret i Eswatinis (tidligere Swaziland) bjerge og landskaber i årevis, men har de seneste par år brugt meget tid på at udforske nye områder. Vores rejser afspejler højdepunkterne på destinationerne — de udvalgt, fordi de er noget særligt og noget, du som gæst ikke ville kunne opleve med andre rejseselskaber. Husk derfor at holde øje med vores nyhedsside, hvor du finder de seneste opdateringer — Klik Her

Vores slogan lyder Leaving Postive Footprints. Dette slogan er helt centralt i alle vores samarbejdsrelationer, og derfor forsøger vi altid at efterlade positive aftryk fra alle vores ture, enten ved interaktion med lokale, vidensdeling, eller donationer af bæredygtigt og nyttigt udstyr.
Vi forsøger ligeledes at støtte den lokale økonomi mest muligt. Dette opnåes i høj grad, da der ikke er nogen mellemled mellem dig som gæst og din rejse til det sydlige Afrika. Vi benytter udelukkende lokale samarbejdspartnere i forbindelse med vores rejser. Alt udstyr og øvrige indkøb bliver ligeledes foretaget lokalt.
Disse transaktioner støtter lokale initiativer og skaber arbejde og fremtid i en region, der ellers er præget af det modsatte. Vi er meget taknemmelige over at kunne kanalisere midler fra Europa og Vesten direkte ind i hjertet af Afrika via vores rejser.


Ledelse

Dust and Boots’ grundlægger, Marie Dahl, har rejst, arbejdet og boet i denne del af Afrika siden 2001. Marie Dahl tager sig af den daglige ledelse og fungerer ligeledes som vores chefguide. Dermed sørger hun for, at alle ture er udført efter højeste standard. Marie har arbejdet i rejsebranchen og i turismebranchen i mange år, men er uddannet biolog ved Aarhus Universitet (B.Sc) og Købehavns Universitet (M.Sc). Hun er rejsevant med lige godt 40 forskellige lande stemplet i passet, men hendes hjerte har altid tilhørt Afrika, og hun bor nu fast i Eswatini (tidligere Swaziland).
Marie har erfaring med rejser (både planlægning og udførelse), ledelse gennem flere år (i organisationer og private virksomheder), koordinering af frivillige, naturbevaring, dyrevelfærd og rehabilitering, og flere lokale vandreinitiativer i Eswatini (tidligere Swaziland), hvor hun blandt andet sidder i bestyrelsen for den naturhistorieske forening.
Marie er også kendt for at have været “Sikus mor” i Skandinavisk Dyrepark på Djursland, hvor en lille isbjørneunge havde brug for omsorg og følgeskab indtil den blev stor nok til at komme ind til de andre isbjørne.
Marie er uddannet vildtguide i Sydafrika, hvor særligt strikse regler for naturguider er implementeret. Dust and Boots’ gæster vil nyde godt af Maries mangeårige erfaring inden for kommunikation om natur og Afrika. Dette sikrer Dust and Boots’ gæster en oplevelse ud over det sædvanlige.

Læs artiklerne om Marie Dahl i Fredericia Dagblad

fredb

Hun har mødt mange skeptiske kommentarer til, at hun alene valgte at rejse til Sydafrika gentagne gange og med en bachelor i baghånden valgte et sikkert job i Zoo København ud med en feltforsker-stilling i Swaziland. Foto: Mads Hansen

fredb2

En uddannelse til biolog efter gymnasietiden i Fredericia tog lidt længere tid end planlagt. Der var så meget andet Marie Dahl skulle nå, men i sidste øjeblik fik hun skrevet sit speciale og fik sin kandidatgrad fra Københavns Universitet. Nu omsætter hun biologi i praksis, når hun er guide i bushen for eventyrlystne gæster. Foto: Mads Hansen

Hiker-IconMission

Vores mission er at blive første valg inden for vandreture i det Sydlige Afrika. Vi ønsker ligeledes at blive kendt for vores slogan/motto; Leaving Positive Footprints, hvor vi arbejder for bæredygtighed og positive bidrag til den lokale økonomi og vores lokale samarbejdspartnere.

boot-iconVision

Vi ser en fremtid, hvor lokale samfund vil få et positivt udbytte af vores vandreture — især i Eswatini (tidligere Swaziland). Vi ønsker at bidrage med mere interaktion, udvikling og vidensdeling.
Vi ønsker, at vores gæster bliver inspireret til at interagere med de lokale på græsrodsniveau, og derved hjælpe os med at støtte en fremtid, der lyser af håb og sundhed for alle.

Bag-IconVærdier

Vi sætter stor ære i af møde og overgå vores gæsters forventninger på hver eneste rejse. Vi værdsætter at lære om natur, kultur og historie på alle vores ture. Vi sætter også stor pris på positive interaktioner med vores gæster, partnere, og de lokalsamfund, vi besøger på vores ture — Altid med vores slogan in mente: Leaving Positive Footprints.