Følg med i Dust and Boots’ nyheder

Nedenfor finder du vores månedlige nyhedsopdateringer. Læs dem igennem og find ud af hvad Dust and Boots har gang i for tiden.
Du kan også læse vores blogposts, som giver mere dybdegående indtryk af hvad det vil sige at være på vandretur i det sydlige Afrika.
Endelig kan du følge os på Facebook, hvor vi opdaterer med billeder og nyheder ca. en gang i ugen.

Nyheder 2019

Dust and Boots er lige straks på vej til Danmark for at tage på messe i København. Kom og mød os på Rejsemessen for Kvalitetsrejser i Øksnehallen i København i weekenden d. 19. og 20. oktober 2019. Vi står som sædvanlig sammen med de de skønne folk fra Africa Tours. Du finder os på stand 90B (Samme sted, som sidste år). Messen har åbent fra kl. 10-18 begge dage. Vi glæder os til en weekend med safari- og rejsesnak. Kom og hils på os.

Lørdag holder vores chefguide, Marie Dahl, et foredrag om vandring i Swaziland og Kruger Parken. Foredraget finder sted lørdag sidst på eftermiddagen, kl. 17-17.30 i Sal C. Kom og hør med!

Endnu et hold har været afsted på vores 16-dages vandreferie i Swaziland og Kruger. For et par var det første gang, de besøgte Afrika, og sikke en oplevelse af kontinentet de kom hjem med. De sprang ud i alt det nye med krum hals og masser af humor og fik til gengæld en masse nye oplevelser med hjem i kufferten.

I Afrika er der et kendt ordsprog, der siger “Afrika is not for sissies” (Afrika er ikke for tøsedrenge). Og man skal da også have en vis portion mod for at turde at gå ude blandt vilde dyr. Men hvis man kan overkomme den første frygt, så bliver man rigt belønnet i form at oplevelser, der er få forundt.

Vi har haft endnu et skønt hold med på vores 16-dages vandring i Swaziland og Kruger. Endnu en skøn tur med masser af oplevelser inden for kultur, historie, natur og ikke mindst safari.

Der blev badet i floder, flyttet grænser, og fulgt spor efter vilde dyr. Oplevelser, der gør indtryk.

Årets første 16-dages tur er godt overstået. Gæsterne fra Danmark oplevede det smukke kongedømme, Eswatini, hvor vi vandrede i højderne – Phophonyane, Malolotja, Sibebe – og i midten af landet ved Mlilwane og til sidst i lavlandet, hvor vi besøgte Hlane, Shewula, Mbuluzi og Mlawula.

Herefter gik turen op igennem Kruger, hvor vi mødte store bøffelflokke, elefanter, næsehorn og løver. Vi vandrede 4 dage med rygsæk langs med Olifants floden, hvor flodheste, krokodiller og et rigt fugleliv var vores konstante følgesvende. Her mødte vi også store elefantflokke, masser af giraffer (endda også en gammel han, der lå og sov), hyæner, vandbukke og en masse antiloper, der skyndte sig afsted, så snart de så os.

Vi hørte løverne brøle om natten og mødte 4 af dem til fods den sidste morgen ude i vildnisset. Det er et imponerende syn at se fuldvoksne løver, når man er til fods. Men man skal være hurtig med kameraet, for de stikker af med det samme.

Vi glæder os til at byde endnu flere gæster velkomne i denne kommende tid.

Vi har haft fornøjelsen af at vandre i Kruger National Park under fuldmånen. Normalt skal vi have gang i pandelamperne, så snart solen går ned, men denne gang kunne vi køre os uden og alene med månens skær. Løverne brølede om kap i nattetimerne. De kan generelt ikke jage så effektivt, som normalt, når det er fuldmåne. Byttedyrene kan nemlig bedre se dem og gør hinanden opmærksomme på potentiel fare.

Vi mødte også store elefantflokke, der krydsede floden lige for næsen af os. (Vi satte os på flodbredden i passende afstand og nød synet).

En Kruger vandring er fyldt med eventyr og vi glæder os til at tage endnu flere gæster med ud i naturen i den kommende sæson.

Februar betyder Rejsemesse – i hvert fald, hvis man bor i nærheden af Herning.

Kom og mød chef guide, Marie Dahl, på Ferie for Alle i Herning i weekenden 22.-24. februar 2019, hvor du finder os i hal G på stand G5712, hvor vi igen står sammen med de dygtige folk fra  Afrika Tours.

Dust and Boots ønsker alle vores tidligere og kommende gæster, vores samarbejdspartnere i Danmark, Swaziland og Sydafrika et rigtig GODT OG LYKKEBRINGENDE NYTÅR.

Vi har allerede modtaget mange bookinger for 2019, og glæder os rigtig meget til at byde nye gæster (og et par gengangere) velkomne i denne del af verden.

Vi har en ny rejse på programmet i år – med en enkelt afrejse i september. Rejsen er udarbejdet i samarbejde med Africa Tours, og er for en gangs skyld ikke en vandreferie. Rejsen er en kombination af oplevelser i Swaziland og klassisk luksus safari i Sydafrikas Balule Nature Reserve. Du kan læse meget mere om rejsen ved at Klikke HER.

Nyheder 2018

Selvom vandresæsonen i Swaziland måske ikke er på sit højeste, så kan du godt regne med, at vi bruger pausen på at finde nye og spændende stier at udforske, som vi glæder os til at vise alle vores gæster i 2019.

Vi tager dog også en tur forbi Danmark i løbet af vinteren, hvor I blandt andet kan komme og hilse på Marie Dahl på rejsemessen “Ferie for Alle” i Herning d. 22.-24. Februar 2019. Hun står atter sammen med de dygtige folk fra Africa Tours i Hal G på stand 5710.

Vandresæsonen er ved at være slut for i år. Tropiske regnskyld og høje temperaturer gør, at vi tager en pause, inden det går løs igen til næste år.
Vi har allerede fået en del bookinger for 2019, så på nogle afgange på vores 16 dages tur, skal man skynde sig for at få plads. Skriv til os og hør nærmere.
Kom og mød os på Rejsemessen for Kvalitetsrejser i Øksnehallen i København i weekenden 20.-21. oktober 2018. Vi står på stand 70 sammen med eksperterne fra Africa Tours.

Alle vores rejser kan i øvrigt købes som pakkerejser igennem Africa Tours.

Messen har åben lørdag og søndag fra 10-17 — kom og hils på os og få en god snak om vandring i det sydlige Afrika.

Når et land skifter navn…

Når jeg tager ud i verden og fortæller om, hvad jeg laver, bliver jeg ofte mødt af undrende blikke og de sædvanlige spørgsmål: ”Kan man virkelig vandre i Afrika? Er det ikke farligt?” Dertil har jeg allerede svar parat: Afrika er et af de smukkeste kontinenter; kendt for dets vilde og storslående natur. Selvfølgelig er her vilde dyr, men hvis man tager sine forholdsregler, så kan de være med til at gøre en vandring endnu mere spektakulær. Vi vandrer både i bjerge, i traditionelle landsbyer og også på savannen blandt de vilde dyr.

Ovenstående synes i sig selv svært nok at tage ind for de fleste, men når jeg så nævner at jeg bor i Swaziland, et lille kongedømme mellem Sydafrika og Mozambique, så ser kæden ud til helt at hoppe af. Efter lidt tid kommer ofte det samme spørgsmål: ”Hvad var det lige, du sagde, at landet hed? Zululand? Swahililand”

Se det spørgsmål er i denne måned blevet lidt mere kompliceret at svare på, da landet netop har skiftet navn. Swaziland hedder nu officielt eSwatini (Ja, med det store bogstav som nummer to), men det komplicerede er, at det har det faktisk altid heddet. eSwatini er nemlig swaziernes eget navn for deres land, som på engelsk indtil nu har heddet Swaziland. Men nu har Kong Mswati III altså bestemt, at det også skal hedde eSwatini på engelsk. Det bliver svært at vænne sig til, især fordi mange i min omgangskreds uden for Swaziland, undskyld eSwatini, først lige har fået lært at sige Swaziland, og ikke Swahililand (som i øvrigt ikke eksisterer) eller Zululand (som er en del af Sydafrika).

– Marie Dahl, chefguide

Her på Dust and Boots hjemmeside vil vi gradvist tage det nye navn til os, men det bliver en glidende overgang, da vi helst vil udgå for meget forvirring i begyndelsen.

Marts måned har bragt helt utrolig meget regn her i Swaziland. Nogle veje har været helt lukkede i perioder, fordi mudder og dybe revner i vejene har gjort dem ufarbare.

Mange har sikkert hørt om tørken i Cape Town og hvordan det påvirker folk, fæ og forretninger i regionen. Swaziland ligger lige knapt 1.500 kilometer fra Cape Town og har et helt andet klima. Vores regntid ligger i sommermånederne: Okt-Nov til Marts. Sommermånederne i Swaziland er varme og våde. Det regner ikke hele tiden, men til gengæld ofte og ofte i tordenskrald og tordenbyger. I marts måned har det dog være mere stille regn, men i rå mængder. Og det har vejene ikke kunnet holde til. (Mange veje er stadig grusveje i Swaziland).

Vi nærmer os så småt vinteren hernede og vi GLÆDER os. Vinteren er nemlig ideel for vandring, da vejret bliver mere mildt og medgørligt. Fornuftige dagstemperaturer, samt klart vejr sørger for den ideelle ramme om en god dag ude på stierne.

Februar står i “Ferie For Alle”s tegn — Vi tager en tur til Herning, hvor vi igen stiller os i det gode selskab med Africa Tours. Du kan besøge os alle dage fra fredag d. 23. til søndag d. 25. (kl. 10-18). Vi står i Hal G på Africa Tours’ stand: G5712 — Kom og hils på os og hør meget mere om vores spændende rejser.

Vi holder også foredrag på messen, du kan se mere info om Marie Dahl’s foredrag her: Link til Ferie For Alle

Dust and Boots ønsker alle vores tidligere og kommende gæster, vores samarbejdspartnere i Danmark, Swaziland og Sydafrika et rigtig GODT NYTÅR.

Vi begynder det nye år med en række vandringer i det smukke højlands naturreservat, Malolotja Nature Reserve i Swaziland. Stedet er kendt som Afrikas alper og er med bølgende bakker og høje bjergtoppe et af de mest betagende steder i regionen. Ydermere byder Malolotja på helt utrolige dyreoplevelser, når den hvidhalede gnu og de kæmpe store elander færdes i store flokken udover stepperne. Bestemt et besøg værd!

(Vi besøger Malolotja på rejserne: Vandring i swaziland og Kruger og Vandring i det smukke Kongedømme Swaziland

Nyheder 2017

Kom og hils på os på “Rejsemessen for kvalitetsrejser” i Øksnehallen i København, lørdag d. 21. og søndag d. 22. oktober.
Vi står på stand 70 sammen med Afrika Tours, som vi har indledt et samarbejde med.

Vi glæder os rigtig meget til at præsentere vores rejser og koncept.

Vi har haft endnu et rigtig spændende møde med Afrika Tours i Herning. Afrika Tours er Dust and Boots danske samarbejdspartner, og vi er i fuld gang med at planlægge en god strategi for den kommende rejsemesse i Øksnehallen i København i Oktober 2017.
Som noget nyt i år, skal Dust and Boots holde rejseforedrag — Vi ser frem til at fortælle om vores produkt og hvad Swaziland og Kruger har at byde på sammen med os.
Vi har i denne måned haft besøg af danske folkeskolelærere, der gerne ville besøge lokale skoler i Swaziland. Besøgene gik rigtig fint og vi arbejder nu på at få sammensat en tur, som flere skolelærere kunne være interesserede i. Vidensdeling og metoder inden for læring blev ivrigt diskuteret mellem danske og swazi lærere. Hold øje med vores hjemmeside for flere nyheder omkring mulighed for at deltage i en lignende tur.
Som I måske har læst tidligere i vores nyheder, så har Swaziland været ramt af en hård tørke de sidste par år. Men vi kan nu endeligt drage lettelsens suk, da tørken er ovre. Vi har fået regn i rigelige mængder, så både højlandet og lavlandet strutter frodigt og grønt over alt. Det lille kongedømme i syd er atter fuld af liv og vitalitet. Det kan mærkes både på dyr og mennesker.

De rigelige regnmængder kunne ikke en gang afskrække vores gæster i februar, som gentagne gange blev fanget i regnskyld under vandreturene. Vi tog blot tørt tøj på sidst på dagen og nød regnens pisken på taget om aftenen. De fleste af vores ture ligger planlagt i vinterhalvåret, som er køligere, men også tørrere. Regntiden i Swaziland er mellem Oktober og April, så hvis du helst vil undgå regn, så vil vi anbefale at rejse i månederne: Maj-September (regn kan stadig forekomme i ydermånederne).

Vi er rævestolte af at være blevet nævnt på “World Animal Protection Denmark’s” hjemmeside over dyrevenlige rejsebureauer. Du kan se hele listen her: Link til deres hjemmeside — klik her (Siden åbner i en ny fane)

Dust and Boots bestræber sig på altid at respektere naturen og naturligvis alle væsener i den. Dette kan være svært altid at leve op til, da man kan argumentere at vi menneskers færden i bil eller i fly eller vores forbrug af plastic og metaller er med til at ødelægge naturen og har en direkte negativ effekt på miljøet og det lokale dyreliv — hvad enten det er på rejse eller hjemme hos os selv. Hos Dust and Boots forsøger vi i så vid udstrækning som muligt at efterlade det mindst mulige negative aftryk på omgivelserne. Dette kan gøres ved at købe lokalt og støtte lokale initiativer fremfor at få alt fløjet ind fra vesten (Husk at vi har base i Swaziland). Dette kan også gøre ved ikke at bruge plastflasker og sige nej tak til plastikposer. Mange bække små, som man siger.
Som turist er der også flere ting, man kan gøre, som har direkte indvirkning på lokalmiljøet — Sig nej til alle former for dyremishandling, når I er på rejse. Når turisterne ikke længere vil se misrøgtede dansebjørne, ride på ryggen af en elefant eller klappe en løve, så holder det ganske enkelt op.
Som turist kan det ofte være meget svært at gennemskue om det er dyremishandling, når dyrene jo ser velnærede og “glade” ud. Men når vilde dyr bliver tvunget til andet end deres naturlige levevis, er det stort set ALTID misrøgt. Sig nej, for dyrets skyld, for dets ungers skyld og deres artsfællers skyld.
Vi har i flere år besøgt Moholoholo Rehabiliterings Center i Sydafrika som en del af vores “Exclusive Adventure” rejse. Her får turister også indimellem mulighed for at klappe en gepard. Dust and Boots’ gæster får ikke længere denne mulighed, da vi tager afstand fra denne form for dyremishandling. Vi har debatteret om vi skulle tage Moholoholo Centeret af programmet, men har valgt at beholde det på vores rejseplan på grund af deres formidable formidling om truede dyrs vilkår i det sydlige Afrika. (Et emne vores chef guide, Marie Dahl, altid tager op i løbet af besøg i forskellige naturreservater og parker). De sætter netop fokus på, hvorfor vilde dyr helst skal ses i det fri og ikke i fangenskab. (Alle deres dyr er i fangenskab på grund af menneskelig grådighed — enten reddet fra cirkus, fra farmere, der har fanget dem lokalt eller forgiftet dem i naturen, osv.). Vi har udtrykt vores utilfredshed med gepard visningerne, men indtil videre uden resultat.
Vi vil meget gerne tale dyreetik med vores gæster og partnere, så tøv endelig ikke med at sende os en mail, skulle I have yderligere spørgsmål.

GODT NYTÅR fra Swaziland og fra Dust and Boots.

Vi er super spændte på den kommende sæson, som tegner til at blive meget anderledes end sidste år. Sidste år var Swaziland (og resten af det sydlige Afrika) nemlig voldsomt påvirket af tørke. Både dyr og mennesker var påvirkede af vandmangel. Værst så det ud i Krüger National Park, som var mere grå og udtørret end mange andre steder. Selvom dyrene var lette at få øje på grundet manglende vegetation, så var det ikke noget kønt syn, der ventede. Dyrene var udsultede og der var langt imellem vandhuller og græsningsmuligheder.

I år ser det helt anderledes ud — Regnen falder kontinuerligt og i rigelige mængder. Dæmningerne, der skal forsyne Swazilands borgere med vand, er ved at være fyldte igen. Floderne i Krüger flyder atter mod havet efter at have været tørlagte i en rum tid. Vegetationen i regionen sprudler grønt og frodigt overalt — det er lige som det skal være. Vi glæder os til at tage vores gæster med på vandring i disse smukke grønne omgivelser.

Nyheder 2016

Julemåneden er altid lidt anderledes, når man bor under sydlige himmelstrøg. For eksempel er denne tid på året dedikeret til traditionelle ceremonier her i Swaziland. Det er primært kongens krigere, men også unge mænd, der deltager i ceremonien for de første frugter, Incwala. Ceremonien ligger ikke fast hvert år, men de royal vismænd fastsætter en dato i løbet af december og hele ceremoniperioden varer mellem en måned til halvanden.
Selvom julemænd og julesang præger supermarkederne allerede fra midt Oktober, er julen ikke en særlig udbredt tradition i Swaziland — I hvert fald slet ikke i samme omfang, som vi kender det fra Danmark.
Her hos Dust and Boots bliver det også en lidt utraditionel jul, da vi skal på tur med et hold nordmænd hen over julen. Gæsterne har valgt at juleaften skal tilbringes i en hule i et naturreservat midt i Swaziland. Vi skal selvfølgelig nok sørge for at nissen finder vej til hulen med lidt godter og gaver.

Vi vil her benytte lejligheden til at ønske alle vores tidligere og kommende gæster, samt vores samarbejdspartnere en rigtig glædelig jul.

Vi er tilbage i Swaziland efter en rigtig spændende messe i København. Vi er meget taknemmelige for den modtagelse vi fik på vores første messe — masser af glade gæster, som vi glæder os til at modtage i 2017.

Her i Swaziland er temperaturerne på vej op, regnen er så småt vendt tilbage og sommeren har gjort sit indtog. Landskabet er frodigt, grønt og står i stærk kontrast til de fugtige røde veje og stier vi benytter på vores vandringer. Fuglene er kommet hjem i hobetal fra andre steder i Afrika og fra Europa. Hannerne imponerer os med deres farverige paringsfjer og dragter. Det er virkelig bare en smuk årstid vi er gået ind i.

Vi har stadig to rejser med frie pladser på programmet i 2016, nemlig vores  “the Best of Swaziland” med afrejse d. 5. November og d. 10. december. Læs mere her.

Dust and Boots på messe i København
Har du hørt om Vagabond’s Rejsemesse for Kvalitetsrejser? Messen finder sted i Øksnehallen i København i weekenden Oktober 21.-23. Lørdag og søndag er der åbent for alle.
Skulle du have lyst til at kigge forbi og hilse på os, kan du med fordel benytte dette link, da det giver 50% rabat på entrebilletten: http://billetter.vagabond.info/?u=dustandboost

Det er vores første messe, og vi glæder os rigtig meget til at præsentere vores nye rejser, samt forhåbentligt at møde mange nye gæster. Kom forbi og hils på os på stand 52A.

Vi er begyndt at få mange flere udenlandske gæster (altså andre end danskere) på vores rejser — det giver nogle gange anledning til lidt sproglige barrierer, men som de fleste rejsende ved, så kommer man langt med et smil.
Vi havde en god oplevelse med nogle tyskere (De talte kun tysk, men forstod engelsk, så det blev nogle lidt brogede samtaler): Vi sad og nød en middag ved bålet under åben stjernehimmel ved Reilly’s Rock i Swaziland, da nogle hollændere ret hurtigt opdagede at tyskerne var i følgeskab med en guide, der vidste en masse om stedet og om Swaziland i det hele taget. De hægtede sig på os og spurgte og spurgte og spurgte om alt hvad de kunne komme i tanke om. Vores tyske gæster bemærkede efterfølgende, at de virkelig havde følt sig priviligerede at have en personlig guide med på deres rejse, som de kunne spørge undervejs.
Vi plejer at sammenligne en rejse uden en guide med en bog med flotte store billeder og en helt uforståelig tekst, der beskriver billederne. Man kan sagtens nyde billederne, men man ved ikke nødvendigvis, hvad der foregår. Guiden forstår derimod teksten og kan derfor forklare gæsterne præcist, hvad der foregår på billedet.
På Dust and Boots’ rejser er du naturligvis altid i følgeskab med en erfaren guide, som sørger for at du får så meget ud af turen som overhovedet muligt. Husk at stille din guide mange spørgsmål undervejs — jo mere gæster spørger, jo mere får de også at vide…

Vi har haft nogle forrygende rejser med skønne gæster de seneste måneder. Vores gæster har endda været så meget i hopla, at vores chefguide, Marie, kom til at fortale sig lidt hen ved afslutningen af en 14-dages rejse. En gæst bemærkede nemlig, at hun havde slappet så meget af i løbet af ferien, at hun slet ikke havde skænket arbejde en eneste tanke undervejs. De andre gæster stemmede i; det havde de overraskende nok heller ikke. Guiden Marie svarede helt umiddelbart og ærligt, at det havde hun skam heller ikke.
Vi tolker det som et sundhedstegn, at guiden ikke føler at hun er på arbejde, når hun er ude med gæster. Vi er ret overbeviste om, at vi har de bedste gæster hos Dust and Boots. Vi vil i den forbindelse gerne sige en stor tak til alle jer dejlige gæster, der bidrager med godt samvær og jeres gode humør.

Vores 9-dages rejse “the Best of Swaziland” har lige fået en ordentlig overhaling og er nu endnu bedre end før. Som noget helt nyt har vi tilføjet Mkhaya Game Reserve til programmet. Mkhaya er et rigtig spændende naturreservat i lavlandet i Swaziland, hvor overnatning og oplevelser er i særklasse. Vi har ligeledes tilføjet vores meget populære hule-tur i Mlilwane til programmet. Vi glæder os rigtig meget til at byde jer velkomne på denne spændende tur. I kan læse meget mere om rejsen ved at besøge siden: the Best of Swaziland.
Vores næste afgang er d. 5. November 2016

Sæsonen er i fuld sving og vi har travlt med ture hos Dust and Boots. Vejret i det sydlige Afrika er atter perfekt vandrevejr; klare, kølige dage uden regn, men med masser af solskin.
Vi er i gang med at opdatere programmet for 2017, hvor nye destinationer i det sydlige Afrika vil være at finde. Blandet andet vil I kunne finde rejser i Namibia og Botswana, som vi har gennemsøgt for alle de bedste oplevelser. (2017 programmet vil blive offentliggjort i slutningen af juli måned, så kig forbi til den tid).

Kender I den fornemmelse man kan få, inden man tager tilbage til et sted, som man har været for langt tid siden? Den uro i maven, der antyder at man sikkert husker det meget bedre end det i virkeligheden var. Disse bange anelser har jeg oplevet flere gange i år, inden jeg har rejst tilbage til steder i Namibia, som jeg besøgte for første gang for 15 år siden.
Jeg behøvede ikke at have været nervøs for Namibia leverede i dén grad! Steder som jeg huskede med glæde var faktisk endnu mere fantastiske end jeg oprindeligt huskede dem. Nok var der kommet flere mennesker og flere moderne faciliteter til, men det skæmmede på ingen måde den naturlige skønhed, som findes i dette kæmpe ørkenland.
De store gemsbukke med de sort-hvide farveaftegninger går stadig frit omkring og indbyder til flere hundrede billed muligheder. Ørkenen er stadig vild og utæmmet og blændende smuk og barsk på samme tid. Det magiske Spitzkoppe, et højt bjergområde i et ellers pandekagefladt landskab, stod stadig og flimrede i disen i horisonten midt i ørkenen. De lange grusveje — man kører meget og langt i Namibia — var stadig velholdte og bedre end de fleste asfaltveje i Sydafrika.
Etosha, som jeg allerede har besøgt tre gange i år, leverede også varen hver gang. Helt specielle vildoplevelser overrasker med deres intensitet og deres wow-effekt. Se bare på det øverste billede på denne side — 8 giraffer går på række i horisonten. Imens vi kiggede på girafferne lå to løver og dasede indenfor en håndsrækning til venstre for bilen. Etosha vrimler med vildt og åbne vider — en perfekt kombi for safari. Desværre har de endnu ikke opdaget magien ved at gå på safari til fods, så vi må nøjes med at blive i bilerne på denne strækning.
Namibia vil være at finde som destination i 2017 — Vi glæder os allerede!

Rejselystne danskere har rejst på safari i mange årtier, men det er stadig de få forundt at opleve Afrika til fods.
Ordet safari stammer fra KiSwahili og betyder ganske simpelt “at rejse”. Ordet blev flittigt brugt og udbredt blandt storvildtjægere i Øst Afrika, hvor det kom til at betyde “at jage storvildt i deres naturlige miljø”, hvilket ofte foregik i fjerntliggende kroge af Afrika, og ganske ofte til fods. I dag forbinder de fleste ordet med Afrika og at rejse med kamera i en åben firhjulstrækker. Safari er blevet industrialiseret og en komfortabel ferieform for rejsende og turister.
Hos Dust and Boots søger vi tilbage mod den oprindelige betydning af ordet; Vi “jæger” storvildt og natur i deres oprindelige miljø. Ligeså som jægeren, der skal forstå og respektere sit bytte for at kunne jage det, tager vi udgangspunkt i den langsommere rejseform, hvor der er tid til at kigge efter spor på stien og følge dem væk fra stien. Når man vandrer er der tid til fordybelse, tid til at stoppe op og dufte til blomsterne, så at sige.
Vores dygtige guider sørger for alt det praktiske, samtidig med at de fortæller om naturen og kulturen undervejs. Fordybelse og forsåelse fremmer oplevelsen for den enkelte rejsende.

Er du begyndt at overveje, hvor din næste rejse skal gå hen? De aktive ferier bliver mere og mere populære blandt de kræsne rejsende, og langt flere vælger en alternativ rejseform fremfor det, de allerede kender. Hos Dust and Boots sætter vi en ære i at gøre tingene anderledes; Vi tilbyder nærværende ture, som giver sanserne mulighed for at kunne følge med.
Manges hverdage foregår i hæsblæsende tempi, og der skal ikke meget til for at korthuset vælter. Derfor søger flere rejsende mod de langsomme rejser, såsom vandreture. På vandreturene er ingen telefoner, der bipper, ej heller noget man absolut skal nå. Dust and Boots’ ture er planlagt således, at vi har tid til og mulighed for at stoppe og gøre holdt ofte. Vi har ikke travlt og vi har frihed til at lave lidt om i programmet, skulle man ønske det. Det lader sig især gøre, fordi vi har små grupper og fordi I altid vil være i følge med en lokalkendt guide, som kan tage bestik af enhver situation. Det er jeres ønsker og jeres ferieoplevelse, der er i højsæde.
Tag med på vores ultimative vandreferie i Swaziland og Sydafrika, og oplev hvordan dine sanser bliver mættet med indtryk, samtidig med at du får batterierne ladet grundigt op. Klik her for at læse mere:  Vandreferie i Swaziland

Nyheder 2015

Regntiden er ved at gøre sit indtog i Swaziland; Temperaturerne har ligget solidt omkring de 35-40 grader de sidste mange dage og de første tropiske storme har lagt deres vej forbi. Vi mangler dog stadig vand. Vand til de udstrakte græsstepper i højlandet, og vand til bjergene, der skal forsyne de næsten tomme resevoirer i højlandet. Vi mangler også vand til alle dyrerne — både de vilde og de domestiserede. Alle tørster efter regn. Lavlandet er knastørt og ildebrande breder sig med lynets hast; Ofte er de forårsaget af lynnedslag i forbindelse med de tordenskyer, som kunne give den livsvigtige regn. Selvom brandene kan synes at være altødelæggende, er det vigtigt at huske på, at de også er en del af en naturlig cyklus, hvor nyt liv får en bedre chance med mere næring i form af aske. Dog er det vigtig at regnen kommer efterfølgende, så nyt liv kan begynde at pible frem over alt. Vi venter i spænding!

Sæsonens sidste vandreferie er godt overstået, og det var næsten med tårer i øjnene at de sidste gæster blev sendt mod Danmark. Vi holder naturligvis ikke op med at vandre bare fordi regntiden så småt er på vej. Vi bruger i stedet månederne inden næste års sæson på at lave researchture, der potentielt kan blive udbudt i 2016. Vi lægger ud med en tur til Sydspidsen af Sydafrika, hvor en 5 dages vandretur langs havet forhåbentligt viser sig fra sin bedste side. Det forlyder, at det er hvalsæson, så vi håber at se nogle af havets kæmper undervejs.
Følg med på vores Facebook side — KLIK HER
Vi har haft en fantastisk sæson indtil videre med mange helt specielle oplevelser for vores gæster. Den sidste tur skal derfor helst overgå de forrige og vi glæder os til at sætte alle sejl ind for at få opfyldt denne drøm.

Vi er i fuld gang med højsæsonen for vores Exclusive Adventure pakkerejser. Vores gæster nyder oplevelserne i Swaziland og i Sydafrika, hvor der flere gange er blivet bemærket, at især Wilderness Trail oplevelsen har gjort stort indtryk. Du kan følge med på vores Facebook side, hvor vi løbende opdaterer med billeder og tekst fra vores ture.
Vi glæder os til at modtage flere gæster i August og September.

Vinteren er så småt ved at gøre sit indtog i Swaziland. Det betyder at nætterne bliver koldere, men også at der falder mindre regn og dagstemperaturen er perfekt til lange vandreture. Græsset er begyndt at gulnes og de brændte farver strækker sig så lang øjet rækker ude på de store grasstepper. Det er et smukt syn, som SKAL opleves.
Vi er i øjeblikket i gang med at planlægge en tur til Danmark (vi har vores faste base i Swaziland, hvor de fleste af vores ture har udgangspunkt). Vi vil meget gerne fortælle om Swaziland og Dust and Boots’ virke i Swaziland, så forbered jer på at se Dust and Boots ude i det danske forårsland i maj måned.
Dust and Boots er i fuld gang med at planlægge en tur i samarbejde med Dansk Vandrelaug i Juli måned. Turen er eksklusiv for Dansk Vandrelaugs medlemmer, og vi henviser derfor til deres hjemmeside for tilmeldig. (KLIK HER for et direkte link til DVLs hjemmeside).
I kan allerede nu læse turbeskrivelsen på vores hjemmeside ved at klikke på denne pdf-fil: DVL program juli’15

— Dust and Boots ønsker alle et rigtig godt nytår — Vi håber, at 2015 bringer jer ud på nye stier og nye eventyr —

Nyheder 2014

Vi afsluttede 2014 med en rigtig spændende vandretur i Sydafrikas Blyde River Canyon, som er en del af Drakensbjergene. Det var en formidabel tur i kuperet terræn og med høje temperaturer. Vi vandrede langs med den store dæmning og op langs Blyde floden. Undervejs så vi nogle af de vilde dyr, der har hjemme i reservatet, blandet andet duiker (lille antilope), bushbuck og kudu (mellem og store antilope arter). Vi så også mange spændende fugle, heriblandt den store fiskeørn, der med sit specielle kald gjorde det en oplevelse for alle sanser. Vi var også heldige at få øje på nogle af flodhestene, der huserer i kløften. De holder til i de lave områder af dæmningen (flodheste kan nemlig ikke svømme), og de grynter højlydt, hvis man kommer lidt for tæt på. Oppe ad skrænterne fandt vi efterladenskaber efter flodhestene, og det var imponerende at tænke på at flodhestene snildt klatrer op i bjergene for at græsse om natten, alt imens vi prustede og stønnede for at gøre det samme i dags timerne. Man forestiller sig ikke lige sådan flodheste som gode bjergbestigere, men heldigvis kan man jo blive overrasket.
Der er billeder fra vandreturen på vores Facebook side — Klik HER

Vi har været rigtig rundt på sokkerne i November. Vi har besøgt mange af de naturbeskyttede områder i Swaziland og i løbet af december vil vi besøge resten. Vi hjælper til med et studie i de beskyttede områders effektivitet, samtidig med at vi leder efter de allerbedste steder at vandre i Swaziland. Der er kommet et par nye destinationer i kikkerten – nogle som sjældent besøges af turister, og som vi glæder os til at tilføje på vores repertoire.
Følg med på Facebook — Der vil vi løbende opdatere med billeder og tekst fra vores ture rundt i landet. Klik HER
I denne måned udforsker vi vores egen “baghave”, nemlig lavlandet i Swaziland, som byder på en ny fleredags vandresti. Et helt hold frivillige er igang med at udvikle et stisystem, som på sigt skal være en del af en helhed i Lubombo Bjergene, der grænser op til Mozambique. Dust and Boots er blevet inviteret som en potentiel partner og skal afsted på flere af strækningerne, samt indgå i et efterfølgende debatpanel om produktet. Vi er meget meget spændte på dette nye projekt.
Du kan læse om vores tre-dages vandretur “Hikers in the Mist” på vores blog – Klik HER

Dansk hjemmeside — Vi er netop blevet færdige med vores danske udgave af hjemmesiden – God fornøjelse!

Efter en produktiv tur til Europa, er Dust and Boots nu tilbage hvor vi hører til, nemlig i Afrika.
Vi havde mange gode møder med mulige partnere i Danmark, men blev dog hurtigt klar over, at vi er nødt til at have en dansk hjemmeside for at få ordentlig kontakt til de danske kunder og partnere. September skal således bruges på at udvikle en Dansk version af hjemmesiden, som vi forhåbentligt snart kan offentliggøre. Vi arbejder hårdt på sagen, så sørg for at kigge forbi snart igen!

Vi forsøger altid at være med, der hvor det sker – især når det har noget med vandring at gøre. I september skal vi således udforske en ny vandretur i Krüger National Park, som lyder rigtig spændende.

Slut September: To nye blogindlæg fra vores chefguide, Marie Dahl, er blevet oploaded. Begge beskriver oplevelser fra den seneste tur i Krüger, mens den ene fokuserer på næsehorn i forbindelse med World Rhino Day d. 22. September.

— KLIK HER for at læse mere —

Facebook

Fra slut Juli 2014 kom Dust and Boots på Facebook. Vi ønsker at lave en side, hvor vi deler viden og nyheder af vandrerelevans, så vel som interessante historier, citater og billeder fra hele verden. Vi håber, at I vil være med til at støtte op omkring siden og være med til at sprede vores budskab: Leaving Positive Footprints.

Vi er utroligt taknemmelige for den foreløbige modtagelse af vores Facebook side — vi nåede 200 likes i løbet af kun få dage. Tak tak – af hjertet Tak for opbakningen!

(Find vores Facebook link i øverste højre hjørne på alle siderne på vores hjemmeside eller Klik HER. Vi ser frem til at se dig på Facebook!)