Swaziland og Sydafrika Safari
med danskrejseleder

Spændende rundrejse i det sydlige Afrika, som starter i Swaziland; det lille kongedømme der helt er omgivet af Sydafrika, og som i dag retteligen hedder eSwatini. Her skal vi bl.a. opleve landets betagende landskaber og spændende natur, og så skal vi ikke mindst have nogle store kulturelle oplevelser, når vi møder de lokale swazier. Vi hører om deres daglige liv og især om, hvordan mange gamle traditioner stadig bliver holdt i hævd den dag i dag. Her bliver også rig mulighed for at se og købe fine kunsthåndværker, som i mange tilfælde bliver fremstillet i store kvindekooperativer.

Efter nogle unikke dage i Swaziland tager vi på klassisk afrikansk safari i Balule reservatet, der udgør en del af den verdensberømte og dyrerige Greater Kruger Park. På safarien ses et stort udvalg af Afrikas ikoniske dyr, når der i åbne firehjulstrukne biler køres ud for at opsøge dem på den dyrerige savanne. Her er der ikke alene mulighed for at se de berømte Big 5, men også for en lang række andre store og spændende dyr, samt for at nyde det rige fugleliv og selvfølgelig den smukke natur generelt.

Samarbejde med
Africa Tours

Vi har fornøjelsen af at præsentere denne nye rejse i samarbejde med Africa Tours. Rejsen kan udelukkende bestilles igennem Africa Tours. Klik på linket under pris og datoer herunder, og du vil blive sendt direkte til deres booking side.

Denne rejse er ikke en vandreferie, som vores andre rejser, men der vil selvfølgelig være mulighed for at strække benene undervejs.


Oplev kongedømmet Swaziland i kombination med lækker safari i Sydafrika
Gå på opdagelse i det smukke kongedømme, Swaziland.
Nyd en skøn blanding af natur, kultur og historie i det lille land, der er rig på oplevelser.
Vi besøger de høje bjerge i vest, toppen af klippeplateauer, og udforsker henrettelsesklippen.
i
Efter Swaziland tager vi på en luksus safari i Balule Nature Reserve.
Balule er en del af Greater Kruger og Big 5 går dermed omkring lodgen.
På vejen tilbage til lufthavnen kører vi via panoramaruten, som er kendt for flotte udsigter.

Destination: Swaziland & Sydafrika
Varighed: 10 dage
Pris: DKK 25.500,- (per person i delt dobbeltværelse)
i
Overnatning: Spændende lodges
Måltider: all-inclusive (dog ikke drikkevarer)
Aktiviteter: Fuldt aktivitetsprogram
Ikke inkluderet: Drikkevarer, individuel rejseforsikring, singletillæg og lommepenge

Swaziland, det smukke Kongedømme
Oplev de betagende bjerge i højlandet
Bliv klogere på kongedømmet og lær om dets helt særlige kultur og traditioner.
Oplev det rige dyreliv med mange sjældne arter.
Balule Nature Reserve, Sydafrika
Luksus safari med biolog, Marie Dahl.
Del af Greater Kruger – og dermed Big 5 lige uden for døren
Panoramaruten med udsigter, der strækker sig så langt øjet rækker.

Afrejse 2019:
13. september (udsolgt)
i
Afrejse 2020:
11. september
i
Rejsen er lavet i samarbejde med Africa Tours – og bookes via dem.
Max. 10 gæster per afrejse.

Oversigt

Der er afrejse fra Danmark tidligt om morgenen. I flyver mod Johannesburg med flyskifte undervejs, og der serveres gratis måltider og drikkevarer på flyveturen. I ankommer til Johannesburg sent på aftenen, hvorefter der er transfer til Safari Club Hotel, der ligger nær lufthavnen. Her møder I jeres danske rejseleder Marie. Her kan vi kan få en god nats søvn inden turens spændende program rigtigt starter.

Vi forlader Johannesburg tidligt om morgenen og kører mod det smukke kongedømme, eSwatini (tidligere kendt som Swaziland). Efter ca. 3,5 times kørsel krydser vi grænsen mellem Sydafrika og eSwatini, så husk at have passet ved hånden. (Der kræves ikke visum til eSwatini på forhånd)
Kort efter grænsen, som ligger i en del af Drakensbjergene, besøger vi verdens ældste mine. Her har mennesker fundet og minet mineraler de sidste 40.000 år. Vi stifter bekendtskab med kongedømmets historie og hører hvordan mange gamle traditioner stadig bliver holdt i hævd den dag i dag.

Efter minebesøget besøger vi Ngwenya Glass, hvor vi spiser sen frokost og ser hvordan de eftertragtede glas bliver fremstillet. Her er der rig mulighed for at se og købe landets fine kunsthåndværker, som i mange tilfælde bliver fremstillet i store kvindekooperativer.

Sidst på dagen kører vi til Reilly’s Rock Hill Top Lodge, som ligger i kongedømmets ældste naturreservat, Mlilwane Wildlife Sanctuary. Her bliver vi mødt af zebraer, gnuer, vortesvin og andre af Afrikas mindre dyr. Overnatningsstedet, Reilly’s Rock, er et levn fra kolonitiden, hvor meget af interiøret og bygningerne er bevarede i den oprindelige stil. Større forskelle på indkvartering må derfor forekomme og værelserne bliver tildelt efter ”først til mølle”-princippet. Mange sjældne antiloper og fugle hører til i området omkring Reilly’s, som emmer af fordums tid og eventyr.

Efter morgenmaden er indtaget på den smukke terrasse med liv og leben omkring os, bliver vi hentet og kørt ud i det kulturelle eSwatini. Swazierne gør en dyd ud af at holde deres traditioner i live, om end tilpasset nutiden. I løbet af dagen lærer vi om swaziernes kultur og historie ved besøg hos lokale. Vi spiser ligeledes en traditionel frokost, som oftest består af rigeligt med kød. Vi har formiddagen i følgeskab med en lokal guide, som har fingeren på pulsen. Han inviterer os nogle gange med til bryllup, slagtning, ølbrygning, eller hvad der nu ellers rører sig af interessante begivenheder i landsbyen. Vi kommer således helt tæt på lokalbefolkningen og ser hvordan swazierne lever.

Efter dagens udflugt udi det kulturelle eSwatini tager vi tilbage til Mlilwane Wildlife Sanctuary, hvor vi bliver hentet i åbne firhjulstrækkere, som kører os ud på et nyt eventyr. Ved siden af Reilly’s Rock ligger en af eSwatinis mest ikoniske tinder, nemlig henrettelsesklippen, og som navnet antyder rummer denne en grum historie. På vej til og fra klippen er der mulighed for at se de mange spændende dyr i reservatet (roan, blisbuk, nyala, springbuk, hartebeest, osv). Inden vi når helt til tops, skåler vi i en kølig drink samtidig med at solen går ned over tinder i det fjerne.

Vi nyder atter en nat på den hyggelige Reilly’s Rock Hill Top lodge.

Vi begynder dagen med en lille gåtur rundt i haven omkring Reilly’s Rock, som byder på mange smukke planter, et rigt dyreliv og flotte udsigter over ”Himlens dal”. Vil man hellere nyde en afslappet morgenmad på terrassen, så er det også en mulighed.

Efter morgenmaden kører vi mod Sibebe Rock lige uden for hovedstaden. Sibebe er både navnet på den lokale øl i eSwatini, og også navnet på verdens anden største sammenhængende klippe (næst efter Uluru i Australien). Ikke alene er klippen imponerende at se på, men myterne, der følger klippen, er også værd at notere sig. Det siges nemlig, at alle, der betræder den eller bor i nærheden, vil blive påvirket af magiske kræfter, der kan drive folk til vanvid. Vi trodser dog rygterne, og kører op på toppen, hvorfra vi kan se milevidt omkring os. Plateauet på toppen vrimler med liv, godt hjulpet af naturlige kilder og et varieret landskab. På toppen findes også lange trange hulesystemer og kampesten på størrelse med små villaer. Vi går en kort tur på toppen (plant terræn med en lille bakke) og ser om vi kan mærke de magiske kræfter.

Efter besøget på Sibebe kører vi ad små grusveje igennem landsbyer og smukke landskaber til eSwatinis største dæmning, hvor vi spiser frokost. Efter frokost besøger vi de velbevarede Nsangwini hulemalerier, som et lokalt initiativ står bag at vedligeholde og beskytte (Der er en stejl ca. 20 min. gåtur til og fra malerierne).

Sidst på eftermiddagen gør vi holdt ved endnu et område for håndarbejder – her laves vævede stoffer i høj kvalitet, samt kurve og ikke mindst smykker flettet af lokale græsser.

Næsten ved siden af ligger vores hotel, Piggs Peak Hotel & Casino, hvor vi nyder et lækkert aftenmåltid.

Efter morgenmaden går turen tilbage mod grænsen til Sydafrika. Vi kører direkte mod Greenfire Game Lodge, hvorfra vi skal på store safarioplevelser i Balule Nature Reserve de næste dage, men gør dog et kort stop på vejen for at spise frokost og få strakt benene.

Vi ankommer til lodgen om eftermiddagen, hvor vi tjekker ind i vores luksuriøse hytter på den lille intime lodge med kun 9 værelser. Herefter er der tid til at slappe af og nyde de naturskønne omgivelser, samt til evt. tage en svalende dukkert i swimmingpoolen, inden mørket falder på og et dejligt aftensmåltid serveres i de skønne nye omgivelser.

Vi har hele dagen for os til safari i området. Balule Nature Reserve er et 500 km2 stort privat reservat, som gennemskæres af den smukke Olifants River. Reservatet ”deler” dog dyr med flere andre omkringliggende private reservater samt ikke mindst med Kruger nationalparken, da hegnene, som tidligere adskilte dem, blev taget ned for mange år siden, så vildtet dermed kan vandre frit mellem områderne. Tilsammen udgør de det som kaldes Greater Kruger Park, der med et samlet areal på mere end 20.000 km2 ikke alene er et af det sydlige Afrikas største, men også mest dyrerige fredede områder.

Balule ligger i den sydvestlige del af Greater Kruger og ikke langt fra en af landets smukkeste naturattraktioner, nemlig den såkaldte Panoramarute med bl.a. Blyde River Canyon. Reservatet og Kruger rummer stort set alle de forskellige dyr, som Afrika er så berømt for. Her findes ikke mindst de såkaldte ”Big Five”, nemlig elefant, næsehorn (både sorte og hvide), bøffel, løve og leopard, men også mange af de andre ligeledes ikoniske dyr som f.eks. giraf, flodhest, zebra, hyæne og bavian – og med lidt held er det også muligt at se gepard og sågar den sjældne og truede afrikanske vildhund. Her er desuden en stor og yderst varieret bestand af antiloper, af mange forskellige mindre pattedyr samt et meget rigt fugleliv med flere hundrede arter repræsenteret, så alt i alt er der basis for store safarioplevelser i området. Vi skal også se de spektakulære baobabtræer med de gigantiske stammer, samt elefanternes favorit-træ, marulatræerne, som de ikke er ene om at holde af, da den berømte Amarula likør laves på frugterne fra træet, for blot at nævne to af de mere end 300 forskellige træarter, som findes i reservatet.

Vi kører på safari i de tidlige og kølige morgentimer fra solopgang og igen ud på eftermiddagen frem til solnedgang, når temperaturen igen er for nedadgående. På disse såkaldte game drives, hvor vi, og ikke mindst vores rutinerede chauffører, spejder efter de spændende dyr, køres der i lodgens skræddersyede firehjulstrukne køretøjer, der er har helt åbne sider, så udsynet er optimalt.

Midt på dagen, når solen står højest og dyrene er mindst aktive, så holder vi pause på vores dejlige lodge. Her er der tid til at slappe af og nyde de smukke omgivelser, måske på terrassen foran hytterne med en god bog, ved/i swimmingpoolen eller sågar med en middagslur efter at have været tidligt oppe, og så skal vi selvfølgelig også have et godt og solidt frokostmåltid.

Vi har to hele dage mere til safari i Balule Game Reserve delen af Greater Kruger Park. Vi følger samme rytme som i går, men der er mulighed for at skifte et game drive eller måske to ud med en safari-gåtur i reservatet. Hvis man har mod på dette, så skal det aftales lokalt og helst ca. et døgn før. På gåturen bliver man fulgt af en rutineret lokal guide, der undervejs vil fortælle om de mange spændende ting der ses på turen. Man skal ikke regne med at se ret mange store dyr, da de oftest er sky i forhold til mennesker til fods, så der vil være fokus på de mange mindre dyr og vegetationen. Guiden vil bl.a. fortælle om mange af de planter, der gennem årtusinder er blevet anvendt i naturmedicin, men også om de små dyr, der trods deres undseelige størrelse i forhold til det klassiske afrikanske storvildt har en meget stor betydning for savannens økosystem.

Begge dage overnattes igen på den yderst komfortable og rigtig hyggelige Greenfire Game Lodge, hvor alle de skønne måltider ligeledes serveres og er inkluderet i turens pris.

I dag går turen tilbage mod Johannesburg, men det er bestemt ikke ad en kedelig vej. Vi følger den verdenskendte og såkaldte Panorama Route, der har sit udgangspunkt nær Balule ved naturreservatet omkring Blyde River Canyon, som regnes for at være en af verdens største kløfter. Når vi er kommet op i højlandet langs kløften stopper vi ved tre berømte udsigtspunkter. De er hhv. The Three Rondavels, hvor tre store klippeformationer midt i kløften minder om tre gigantiske hytter, Bourke ́s Luck Potholes, hvor floden har slebet nogle spektakulære formationer i klipperne, samt God ́s Window, hvor man i klart vejr har en enestående udsigt over lavlandet og savannen beliggende omkring en kilometer nedenfor plateauet som vi står på. Alle tre steder stiger vi ud og går en kort tur til udsigtspunkterne samt nyder den friske luft oppe i højderne.

Vi stopper også undervejs for at spise frokost, mens den sidste strækning mod Johannesburg køres mere direkte på store veje gennem intensivt opdyrket landbrugsland. Om aftenen er det slut på vores eventyrlige rejse til lille eSwatini (Swaziland) og den store regnbuenation (Sydafrika), når vi flyver hjemad fra lufthavnen i Johannesburg.

Der er mulighed for at forlænge rejsen med ophold i Cape Town, læs mere HER eller måske at fortsætte til det fantastiske Victoria Falls. Forhør jer nærmere. Vi rådgiver og udregner gerne et uforpligtende tilbud.

Efter flyskifte under vejs er der ankomst til Danmark. Der serveres gratis måltider med drikkevarer på flyveturene.

DKK 25.500,-

10 dage i Swaziland & Kruger NP

 

Hvad er inkluderet i prisen?
(Alle priser er per person i delt dobbeltværelse)

 • Fly (DK – Johannesburg t/r)
 • Erfaren Dansk rejseleder og biolog
 • Alle måltider, som beskrevet
 • Al overnatning, som beskrevet
 • Alle aktiviteter, som beskrevet
 • Transport mellem destinationer i komfortabel bus
 • Lufthavnsskatter/rejsegarantifond

Ikke Inkluderet i prisen:

 • Drikkevarer
 • Forsikring
 • Singletillæg (DKK 4.500,-)
 • Lommepenge

Afrejsedatoer 2019:

13. september (udsolgt)

Afrejsedatoer 2020:

11. september

 

Rejsebestemmelser er gældende (find dem nederst på siden eller KLIK HER)

Rejsen bookes direkte hos Africa Tours – du bliver sendt videre til deres hjemmeside ved klik på knappen herunder.

Book Nu