Vandring i det smukke kongedømme, Eswatini (tidligere Swaziland)

Eswatini (tidligere Swaziland) er relativt ukendt kongedømme i det Sydlige Afrika, men det fortjener bestemt et nærmere eftersyn. Med alt fra høje bjergtinder og tæt bush med vilde dyr til en rig traditionel kultur, er der meget at komme efter i dette enestående lille land. På denne tur udforsker vi Swazilands spændende naturreservater, ligesom vi lærer om kulturen ved besøg i landsbyer og forskelligartede samfund. 
Vi vandrer i lavlandet, hvor de vilde dyr har hjemme. Her udforsker vi bushen i et tempo, hvor vores sanser bliver stimuleret med lyde, lugte og oplevelser helt tæt på.
Vi vandrer ligeledes oppe i højderne (mellem 1200-1500 meter over havet), hvor nogle af verdens ældste bjerge troner over os. Den ene storslåede udsigt følger den anden. Malolotja National Park er en favorit hos mange, og det kan den også let blive for dig!

Klik på dagene nedenfor for at læse mere om, hvad du kan opleve på denne spændende rejse!


Tag med på rejse i det smukke kongedømme Eswatini (tidligere Swaziland)
Gå på opdagelse i det smukke kongedømme, Eswatini.
Nyd en skøn blanding af natur, kultur og historie i det lille land, der er rig på oplevelser.
Vi vandrer i høje bjerge, på toppen af klippeplateauer, over sletter og i det Afrikanske vildnis.
Take a walk on the wild side” i Mkhaya vildt reservat.
Udforsk vildnisset i dagstimerne og lad dig lulle i søvn til lyden af den Afrikanske nat.
Besøg en afsidesliggende traditionel landsby på grænsen til Mozambique.
Dette er en af de mest omfattende rejser til Eswatini — Besøg kongedømmet til fods.
Destination: Eswatini (tidligere Swaziland)
Varighed: 12 dage på destinationen (11 nætter)
Pris: DKK 23.595,- (per person i delt dobbeltværelse)
i
Overnatning: Spændende lodges
Måltider: all-inclusive, der er ligeledes drikkevarer inkluderet til måltiderne.
Aktiviteter: Fuldt aktivitetsprogram
Ikke inkluderet: fly, individuel rejseforsikring, singletillæg og lommepenge
Eswatini (tidligere Swaziland), det smukke Kongedømme
Vi besøger i alt 9 forskellige naturreservater  på denne tur.
Oplev den naturlige skønhed i Eswatini — både i højlandet, lavlandet og midt i mellem.
Besøg lokalsamfund både i by og på land og lær om den farverige Swazi kultur.
Vi udforsker mange lidet kendte områder i landet, og har derfor ofte stederne helt for os selv.
Kom tæt på storvildt, såsom næsehorn og elefanter.
Overnat i en hule, hvor udsigten nedenfor strækker sig ud over Himlens Dal i Ezulwini.
Hulen er blot én af mange spændende overnatningsteder
Afrejse 2019:
17. december
i
Afrejse 2020:
15. februar | 26. september | 24. oktober | 14. november 19. december
i
Garanteret afgang ved minimum 2 gæster (Maks. 8 gæster).
i

Oversigt

Du bliver budt velkommen i OR Tambo lufthavnen i Johannesborg af vores erfarne chefguide, Marie Dahl, som vil følge gruppen de næste 12 dage. Vi kører direkte mod grænsen til Swaziland; en køretur på ca. 5 timer. På vej mod Swaziland, gør vi holdt cirka midtvejs og spiser frokost.

I Swaziland sætter vi kurs mod Phophonyane Naturreservat, hvor vi afholder et afslappet infomøde over en sundowner og lækker aftensmad.

Dagens vandring/aktiviteter: Ingen, vi hviler benene efter den lange rejse fra Danmark og lader op til i morgen.
Forplejning: Frokost på vej mod Swaziland. Aftensmad i Phophonyanes restaurant.
Overnatning: Vi overnatter to nætter på skønne Phophonyane Lodge, hvor lækker mad og spændende værelser venter.

Phophonyane er omgivet af et spændende netværk af vandrestier og straks efter morgenmaden begiver vi os ud på rejsens første vandring. Den kommer til at foregå oppe i højderne (ca. 1400-1750 msl) og vi går derfor i meget roligt tempo med mange pauser undervejs. I vil blive mødt med storslåede udsigter over lavlandet nedenfor. Vi tager frokost med på turen og gør holdt et smukt sted og nyder maden i det fri.

Vi kommer tilbage til lodgen efter frokost og kører derefter en times tid til Nsangweni. San-folket, også kendt som buskmænd, har været ivrige kunstnere i regionen. Ved Nsangweni ser vi de flotte og velbevarede hulemalerier, som beskriver Swaziland, som det så ud for flere tusinde år siden. Malerierne kan findes overalt i huler og klippeoverhæng i Swaziland, men få af dem er i så god stand som ved Nsangweni. Vi kommer tilbage til lodgen til aften.

Dagens vandring/aktiviteter: ½-dags vandring omkring Phophonyane, besøg ved Nsangweni hulemalerierne.
Forplejning: Morgenmad på lodgen, frokost i det fri og aftensmad på lodgen.
Overnatning: Vi overnatter igen på Phophonyane Lodge

Vi kører af sted efter morgenmaden og ca. 45 minutter senere ankommer vi til et område, som ofte kaldes verdens 8. vidunder, nemlig Malolotja naturreservat. Dette er et højlandsreservat med rullende bakker og masser af vildt. Parken er kendt for helt utroligt smukke udsigter og nogle af verdens ældste miner (ca. 40.000 år gamle). Imens vi vandrer kan vi være heldige at se nogle af parkens sjældne dyr, såsom den hvidhalede gnu eller den kæmpe store elandantilope. Der vil også være en overraskelse i løbet af dagen, så sørg for at tage din eventyrlyst med.

Efter mange oplevelser i Malolotja kører vi ad bagveje igennem små landsbyer til Pine Valley, hvor vi skal bo i nat og vandre i morgen.

Dagens vandring/aktiviteter: Dagsvandring i Malolotja, overraskelse i Malolotja (Husk en snor til kameraet)
Forplejning: Morgenmad på lodgen, frokost i det fri, aftensmad på SilverStone Lodge
Overnatning: Vi overnatter på den mondæne SilverStone Falls Lodge.

Vi spiser morgenmad i ro og mag på lodgen, inden vi begiver os ud på dagens vandring. Sibebe er både navnet på den lokale øl i Swaziland, men også på verdens anden største sammenhængende klippe (næst efter Uluru i Australien). Ikke alene er klippen er imponerende at se på, men myterne, der følger klippen, er også værd at notere sig. Det siges nemlig, at alle, der betræder den eller bor i nærheden, vil blive påvirket af magiske kræfter, der kan drive folk til vanvid. Vi trodser dog rygterne, og vandrer op på toppen, hvorfra vi kan se milevidt omkring os. Plateauet på toppen vrimler med liv, godt hjulpet af naturlige kilder og et varieret landskab. På toppen findes også lange trange hulesystemer og kampesten på størrelse med små villaer. Vi medbringer igen en lækker frokost, som vi indtager på et smukt sted.

Sidst på dagen kører vi igennem hovedstaden, Mbabane, og videre ned i Himlens Dal, Ezulwini, som vi skal opleve de næste tre dage. Vi ankommer til Mlilwane naturreservat sidst på dagen.

Dagens vandring/aktiviteter: Vandring på Sibebe Rock
Forplejning: Morgenmad på lodgen, frokost i det fri, Aftensmad på Reilly’s Rock
Overnatning: Reilly’s Rock Hill Top Lodge — Glæd jer til en tur tilbage til en svunden tid, når vi benytter dette levn fra kolonitiden.

Vi har god tid i dag og kan nyde en afslappet morgen i den smukke have omkring lodgen. Her kommer der ofte nogle af Afrikas allermindste antiloper frem — de rumsterer i buskene og under træerne omkring lodgen. Fra lodgen vandrer vi ud i reservatet bevæbnet med frokost og kikkerter. Vi har god tid til at nyde turen og udsigterne undervejs. I løbet af dagen vil vi bestige den 1100 meter høje fritstående henrettelsesklippe, som rummer en grum historie.

Inden det bliver mørkt når vi frem til vores overnatningssted, som er noget anderledes end det vi hidtil har oplevet. Vi skal nemlig sove i en hule, som har været brugt af San-folket.

Dagens vandring/aktiviteter: Vi vandrer ud i Mlilwane
Forplejning: Morgenmad på lodgen, frokost i det fri, aftensmad ved bål i hulen.
Overnatning: Hule på siden af et bjerg i Mlilwane, hvor vi sover side om side i det fri. NB ingen elektricitet og forvent simple forhold (intet bad).

Solens stråler vækker os nænsomt igennem vegetationen, som beskytter hulens åbning. Morgenmaden og kaffen er allerede sat over og vi kan nyde endnu en afslappet morgen med udsigt over Ezulwini Dalen.

Når vi er klar til dagens vandring begiver vi os atter ud i Mlilwane. Vi vandrer ad gamle stier, hvor historiens vingesus stadig kan mærkes og ses.

Hen på eftermiddagen enten kører vi eller vandrer til nogle varme kilder i Mlilwane, hvor vi kan bade og nyde naturen på en ny måde. I Mlilwane går impalaer, gnuer og zebra frit omkring os, ligesom der er et fantastisk fugleliv i området.

Sidste på dagen kører vi tilbage til den skønne Reilly’s Rock, hvor vi spiser aftensmad ude i haven, hvis vejret tillader det.

Dagens vandring/aktiviteter: Vandring i Mlilwane, Besøg ved varmekilder (vandstanden kan variere og gøre badning mere eller mindre attraktivt).
Forplejning: Morgenmad i hulen, frokost i det fri eller på lodgen, aftensmad på Reilly’s Rock
Overnatning: Reilly’s Rock (samme sted som dag 4)

Vi står tidligt op og nyder for sidste gang den flotte udsigt over Ezulwini dalen, imens vi spiser morgenmad. Efter morgenmaden kører vi ud og oplever noget af Swazilands kultur. Alt efter om der er stemning for besøg i den lokale landsby eller på et kvindeværksted tilrettelægger vi dagen derefter. Der kan også være mulighed for besøg på nationalmuseet eller i en kulturlandsby, hvor sagn fra gamle dage overleveres indlevende med dans og sang. Hvis der er tid til overs, gør vi holdt ved et lokalt marked i Manzini, som vi passerer på vej mod kongens national park, Hlane. (I små grupper er det muligt at tilrettelægge dagen efter ønske, i større grupper planlægges dagen af guiden, således at flest muligt er interesserede i dagens aktiviteter. Vi ved af erfaring at denne dag bedst diskuteres med gruppen fremfor at planlægges på forhånd).

Hen på eftermiddagen ankommer vi til Mkhaya Game Reserve, hvor vi hopper på en game drive (en åben safaribil) og kører på vores første safari. Mkhaya er et af verdens bedste steder at se næsehorn, både det store hvide næsehorn og det mindre sorte, så husk kameraet.

Dagens vandring/aktiviteter: Mange forskellige kulturelle aktiviteter er mulige — vi taler om bedste løsning for gruppen efter ankomst. Solnedgangssafari i Mkhaya
Forplejning: Morgenmad på Reilly’s Rock, frokost undervejs, aftensmad i Mkhaya
Overnatning: Vi overnatter i charmerende åbne hytter. NB ingen elektricitet.

Vi bliver vækket med friskbrygget kaffe, hvorefter der er afgang på en bushwalk, hvor vi vandrer ud i reservatet og ser om vi kan spotte nogle af de store dyr, enten næsehorn, giraffer eller bøfler. Der findes også flere mindre dyr i området, så der vil være rig mulighed for at spotte flere dyr.

Vi kommer tilbage til lodgen til frokost, hvor der bliver disket op med traditionelle retter og vi kan fordøje både mad og indtryk.

Efterfrokost kører vi ud på endnu en gamedrive, hvorefter vi forlader reservatet og kører mod kongens park, Hlane Royal National Park. Hlane er hjemsted for løver, elefanter, næsehorn og meget andet vildt. Vi nyder aftenen ved vandhullet, hvor mange af dyrene kommer forbi i løbet af dagen.

Dagens vandring/aktiviteter: Morgen bushwalk, game drive i Hlane
Forplejning: Morgenmad og frokost i Mkhaya, aftensmad i Hlane.
Overnatning: Vi overnatter i charmerende traditionelle hytter. NB ingen elektricitet.

Hvis vi er heldige bliver vi vækket af løvebrøl eller andre dyrelyde. Vi står tidligt op og begiver os ud i Kongens National Park i følgeskab med en ranger, som vil guide os ud i bushen blandt de vilde dyr. Vi forsøger at snige os tæt på giraffer eller zebraer, eller undersøger spor eller mærker i jorden. Vi lærer om fuglefløjt og andre lyde og lugte i bushen. Vi spiser picnic morgenmad et sted ude i bushen.

Til frokosttid er vi tilbage i campen, hvor vi kan nyde lidt tid ved vandhullet. Der er gerne stor aktivitet i vintermånederne, hvor der ikke er andre vandmuligheder i nærheden. Flodheste, næsehorn, giraffer, zebraer, vandbukke og vortesvin ses i ét virvar.

Om eftermiddagen tager vi på endnu en gamedrive i åbne safaribiler og kører ud i reservatet for at se hvad vi kan opleve denne dag. Vi nyder sundowners og ser solen gå ned, imens lydene og dyrenes aktivitet ændres omkring os. Vi er tilbage i campen inden aftenstid.

Dagens vandring/aktiviteter: Morgen bushwalk, game drive i Hlane.
Forplejning: Morgenmad i bushen, frokost og aftensmad på Hlanes restaurant
Overnatning: Vi overnatter igen i de charmerende hytter i Hlane.

Vi spiser en afslappet morgenmad i Hlanes restaurant med udsigt over vandhullet.

Dagen tilbringes på toppen af Lubombo bjergene, hvor vi kører til. Denne bjergkæde danner grænsen med Mozambique, hvis hovedstad, Maputo, kan ses helt ude ved det Indiske Ocean på en klar dag. Vi besøger her den traditionelle landsby, Shewula, hvor vi går en tur rundt i landsbyen med en lokal guide, samt spiser frokost tilberedt af de lokale kvinder.

Afhængig af dagens vandrerute (og flodtilstanden — hvis floden er lav, kan vi krydse den og gå ned ad bjerget, hvis ikke må vi køre tilbage ad samme vej) ankommer vi sidst på dagen tilbage til lavlandet og til et naboreservat til Hlane, Mbuluzi Game Reserve, hvor vi skal bo de næste to nætter.

I Mbuluzi bor vi på vores egen helt private lodge, hvor der kommer en kok og laver mad til os de næste par dage. Lodgen ligger lige ned til en mindre flod, så der er også her rig dyreaktivitet.

Dagens vandring/aktiviteter: Landsbybesøg i Shewula
Forplejning: Morgenmad på Hlanes restaurant, frokost i Shewula, aftensmad med privat kok i Mbuluzi.
Overnatning: Privat lodge kun for vores gruppe i Mbuluzi Game Reserve

Vi nyder en afslappet morgen, hvor vores private kok kommer og tilbereder morgenmad til os i køkkenet. Vi nyder udsigten over floden, der løber lige neden for lodgen og holder samtidig udkig efter giraffer, kuduer og nyalaer.

Efter morgenmaden kører vi en kort tur til naboreservatet, Mlawula Naturreservat, hvor vi skal vandre igennem Siphiso Valley op til den imponerende Khabane Hule. Oppe fra hulen er der udsigt over hele dalen vi lige er vandret igennem ligesom vi kan se op til Shewula på Lubombo bjergene, hvor vi var i går. Mlawula er et smukt naturreservat, som meget få mennesker kender til og endnu færre besøger. Vi tager frokost med og finder et udsigtspunkt, hvor vi spiser vores madpakke. Hen på eftermiddagen kører vi tilbage til Mbuluzi og nyder at blive forkælet med god mad af vores private kok.

Dagens vandring/aktiviteter: Vandring i Mlawula naturreservat
Forplejning: Morgenmad på lodgen, frokost i det fri, aftensmad på lodgen
Overnatning: Vi overnatter atter i Mbuluzi

Det er blevet tid til at tage afsked med det smukke kongedømme, Swaziland og efter morgenmaden kører vi mod OR Tambo lufthavnen i Johannesborg. Vi spiser en god frokost, inden vi ankommer til lufthavnen sidst på eftermiddagen, hvor vi siger farvel og tak for denne gang.

Dagens vandring/aktiviteter: ingen
Forplejning: Morgenmad på lodgen, frokost en route til lufthavnen.
Overnatning: ingen.

DKK 23.595,-

12 dages Vandre-Eventyr i Eswatini (tidligere Swaziland)

 

Hvad er inkluderet i prisen?
(Alle priser er per person i delt dobbeltværelse)

 • Erfaren Dansk rejseleder og biolog
 • Alle måltider, som beskrevet
 • Al overnatning, som beskrevet
 • Alle aktiviteter, som beskrevet
 • Transport mellem destinationer i komfortabel bus
 • Snacks undervejs og på vandringer
 • Vand og forfriskninger
 • Nogle alkoholiske drikke (Øl, vin, vand til maden, sundowners)
 • Små grupper (2-8 gæster per afgang)

Ikke Inkluderet i prisen:

 • Internationale og nationale fly
 • Forsikring
 • Singletillæg (DKK 3.500,-)
 • Lommepenge

Afrejsedatoer 2019

17. december

Afrejsedatoer 2020

15. februar
26. september
24. oktober
14. november
19. december

Afrejsedatoer 2021

13. februar
17. april
2. oktober
6. november
20. november
18. december

Start og Slut: OR TAMBO lufthavnen (Johannesborg) i Sydafrika
BEMÆRK: Køreturen til Swaziland (dag 1) er lang efter den i forvejen lange flyvetur. Som alternativ til køreturen, kan der istedet bestilles fly direkte til Swaziland. Se mere under “fly” under praktiske informationer.

Rejsebestemmelser er gældende (find dem nederst på siden eller KLIK HER)

Book Nu